Presentació

Esquima, és una Associació de Familiars de Persones amb Malaltia Mental, una organització sense ànim de lucre que treballa per aconseguir una millor qualitat de vida de les persones afectades i de les seves famílies. Cada any, dediquem una dia especial a la salut mental, per compartir-ho amb la població i així trencar d’alguna manera amb l’estigma que suposa patir una malaltia mental. La Diada té com a objectiu aconseguir un apropament de les persones afectades a la població i poder gaudir d’un dia en germanor.

El lema d’enguany és “ Intenta posar-te al meu lloc ”; en realitat és una crida a la reflexió. La malaltia mental te efectes devastadors per la persona afectada i pel seu entorn més proper. Per aquets motiu fem actes com la diada, per poder treballar junts per reduir l’imatge que la societat té de las persones afectades i així poder lluitar contra l’estigma.

Aquest dia esta marcat per tot el que és lúdic, la finalitat és passar-ho bé en companyonia de les persones que conformen la comunitat. Ens mou el fet de poder estar presents al funcionament quotidià de la mateixa, com qualsevol altre institució.

En aquesta ocasió destaquem activitats, parades, actuacions de la colla dels Diables del Masnou, les Maribel’s, sessió de Qi-kong, l’actuació de “Si el Cai llora”, xocolatada amb un tall de coca, l’espectacular show de la Rafi i el tradicional sorteig especial d’Esquima. Cal recordar que al final del matí a les 13’30 h. portem a terme l’emotiu i emblemàtic acte d’enlairament de globus amb els nostres millors desitjos penjant.