Estenent el perfum d’Esquima

Estenent el perfum d’Esquima

Aquest passat juliol en Josep, responsable del programa de garantia juvenil “Innjove” ens va convidar a fer una interacció a Blanes. Els objectius d’aquesta trobada  eren dos, per un costat explicar el funcionament i raó de ser de l’entitat Esquima i per altre molt més engrescadora com educadora social, com és intentar transmetre coratge, capacitat d’esforç i determinació per tal que joves que cerquen un lloc en aquesta societat es sentint capaços de trobar el sentit de la seva vida. Joves que han de fer el procés de construir el seu futur, però que no han tingut una bona experiència escolar i potser han hagut de batallar amb conflictes socials i emocionals. Per una educadora aquesta és una fita important, un repte i un enriquiment, no podia dubtar, a banda era una atracció molt difícil de rebutjar.

La meva companya Raquel i jo vam anar a conèixer-los. Els vam explicar que representava per nosaltres la tasca de rehabilitació que realitzem a Esquima amb les persones que pateixen mentalment, com ens enriqueix i què és el que fem. Es mostraven interessats per la branca de lo social i van fer moltes preguntes.

Després va venir la segona part de transmetre el nostre tarannà fins arribar a ser educadores i quins havien estat els nostres inicis. També contaminar-los amb la motivació necessària per aconseguir allò que volen, per molt que costi i vam fer referència a aspectes que han de ser-hi si volem aconseguir un objectiu encara que sigui a llarg plac. Tant la meva companya com jo som producte de l’educació d’adults i això va ser determinant en establir vincles d’afectivitat i motivació. Ens preguntaven com fer quan un es desmotiva i es bloqueja durant el procés. Aquí vaig veure l’oportunitat d’iniciar-los en la tècnica del Mindfulness i ho vam fer. L’efecte que va resultar va ser positiu. Mostraven interès de tal manera que d’aquell moment va sorgir la proposta de venir a Esquima un dia per fer una pràctica junt amb els usuaris del club i conèixer el centre.

Ens vam sentir molt acollides i amb un regust molt reconfortant d’haver aconseguit sembrar la llavor de l’esperança i el sentiment que tot és possible.

Celeste Flecha

Ed. Social/Coach sistèmica

l’experiència des d’el sentir del Josep

La visita de l’associació ESQUIMA durant el mes de junyamb la seva directora Celeste Flecha i amb la seva tècnica Raquel Arbò en el nostre programa de joves de 18 a 29 anysdins el marc de la garantia juvenil per fomentar la inserció laboral i el retorn escolar del programa Innjove! de la FUMH ( FundacióUniversitària Martí l’Humà) a Blanes ens va deixar una llavormolt positiva de coms’organitza el dia a dial’associació, la sevapartmetodològica de treball de moltsanysambelsbeneficisevidenciats per a les persones sòcies, així com també, elsdiferentsentorns de treball i les propostesd’activitatsdiàries per a dur a terme les tasques organitzadespelconjuntd’usuaris/ies del servei.

Aquestgruixd’accions i actuacionseducatives, socials i de benestarpsicològic que fomenta l’associacióEsquimaens va agradar tant que ja li vamproposar una visita a la seu de l’associació ESQUIMA al Masnou per a experimentar la metodologia de Treball diari en un petit taller que ens prepararà la mateixa directora Celeste Flecha.

Una directora que continua transmetentil·lusiópelprojecte i alhoraexpandeix la missió de l’associaciódia a diadonant pautes – en aquest cas, a joves – per tal de saber acollir en el nostre mónquotidià a totes les persones que tenennecessitatssocials, físiques i mentals.

Agraïmmoltíssim la seva visita i d’obrir-nos la ment ja que ens va deixar una llavor constructiva en quètothompot ser benvingut i acollitsense ser discriminat -en res i en tot – de la seva pròpia condició humana.

Josep Bartolomé Capistrano

Assessor Àrea Ocupació i Desenvolupament Empresarial

Programa “InnJove!”

Xerrada per explicar el projecte d’Esquima als joves del Masnou

Al 25 de novembre Esquima va  tenir l’oportunitat de participar en una taula rodona per parlar de “L’aprenentatge al llarg de la vida”. Ens va convidar l’entitat Saó ubicada al Masnou,  que té com a finalitat la promoció i formació entorn a l’àmbit de  l’educació permanent. Vam explicar el nostre projecte conjuntament amb, l’escola municipal de música del Masnou, l’entitat Blanc de guix, l’escola d’adults del Masnou i l’institut Maremar.

Gràcies per aquesta oportunitat.

Deixa un comentari