Autoconeixement

L’autoconeixment és un taller que realitzem els dimarts en el que comencem la sessió amb un Mindfulness per tal d’aquietar la ment i predisposar-nos a estar oberts, per crear coneixement i deixar estar aquells pensaments que ens acompanyen sovint i que només a través de la pràctica de la meditació conscient i l’acceptació de que són part de nosaltres es poden anar diluint.

És una eina meravellosa per saber com som, què sentim i com mirem el món i així poder modificar allò que no ens fa sentir plens. Estem aprenent a activar l’observador.

Vam voler dedicar tota una tarda a fer activitats d’autoconeixement a l’espai de can Malet, que va cedir molt amablement l’ajuntament del Masnou, allà tenim espai i podem fer tot el moviment que vulguem, sense perill de xocar-nos.

Vam iniciar amb un mindfulness per calmar la ment de tot el que rep de l’exterior i interior de cadascú.

Després vam fer un exercici per ser conscients d’allò que no et fa sentir bé i que no vols potenciar i poder  posar límits.

Després vam  fer una meditació caminant i en acabar vam tapar-nos els ulls per tal d’estar tan sols amb nosaltres mateixos  i vam escoltar set  músiques diferents orientades  a cada xacra per treballar les emocions i l’energia,  sentir la música en el nostre cos i deixar-nos  anar.

Va ser una tarda molt profitosa que va acabar amb un conte d’aquells que fan pensar  i tots vam sortir plens de benestar, renovats  i en  calma, tornarem a repetir.

A autoconeixmentent, treballem conceptes que tenen a veure amb la identificació i gestió de les emocions, les tècniques de connexió… Aquestes últimes,per tal de trobar la calma que permeti posar tota la atenció en allò que es fa present quan les persones no es senten bé en el seu món interior. El fet de ser conscients facilita la possible modificació dels aspectes que descobrim. Es fa individualment i en gran grup.

Quan trobem la calma es possible fer cantar els” bols tibetans”

Deixa un comentari